Forumsee logo
Forumsee » Consumer Electronics » Home Audio & Video » Read message
RSS: Subscribe to RSS

Help - killed both Cerwin Vega tweeters (or worse) with APM-200?

Speakers | Audiokarma Home Audio Stereo Discussion Forums - audiokarma.org
Fellow AK's,

We'll I bought and hooked up a used Realistic APM-200. I checked all connections, except I set the impedance incorrectly. Duh. I set it to 4ohms, not 8ohms.

I turned it on and didn't see a lot of movement on the meters, so I turned it up. The amp clicked off. I freaked out and realized my mistake. I changed the impedance to 8ohms (to match my Cerwin Vega VS-120's), and it all came back on.

BUT....now neither tweeter is now working. Mids and woofers are OK, but nothing on the tweeters. Is it possible to have blown BOTH tweeters with my ignorance? Is it possible I blew up a capacitor? I don't think I hurt the amp, right? It's still cranking away, but only on the mids and woofers.

Ugh....any help is appreciated.

 
Date: Jan 12, 2018   


Last videos:

When History repeats in Video
When History repeats in Video
Happy on SYFY
Happy on SYFY
apple fired a engineer
apple fired a engineer
How Sony TV's are made
How Sony TV's are made
Life Videos Youtube
Life Videos Youtube
Songs that ROCK--give us the vid
Songs that ROCK--give us the vid
New Dirac enabled Lexicon AVRs
New Dirac enabled Lexicon AVRs
Gotta respect CRTs
Gotta respect CRTs
Cars · 
Mobility · 
Hardware · 
Motorbikes · 
Travel · 
Boating · 
Aviation · 
About Forumsee · Contact · Privacy policy · Request content removal
production-frontend
We use cookies for navigation analysis and personalized advertisement. By using our site, you agree to our use of cookies.
Accept  ·  Learn more